Zapytaj o współpracę

Kompleksowa obsługa Klienta

Solidność

Przewidywalne koszty

Oszczędność

Doświadczenie w branży

Doświadczenie

SMAKI HISTORII Sp. z.o.o.

 

Obsługa imprez plenerowych od strony zapewnienia cateringu, pokazy łucznicze oraz walki szablą, wykłady historyczne

 

Firma powstała w 2017r., jako działalność, aby przekształcić się w spółkę w 2019r.


Założona przez Kacpra Łój, pasjonata i amatora historii, w szczególności średnowiecza i renesansu oraz Cezarego Łój doświadczonego przedsiębiorcę, interesującego się kulturą i historią łowiectwa.

 

Współpracujemy m.in z:
 

  • osobami prywatnymi, kolekcjonerami, 
  • muzeami m.in: Muzeum Regionalne w Piłe, Muzeum w Człuchowie.

 

Catering i najem sprzętu:
 

  • Bractwa Rycerskie: Bractwo Rycerskie z Opola, Chorągiew zaciężna Ziemi Kujawskiej, Bractwo Rycerskie Zamku Będzin.

  • Drużyny Wojów: Dębowego Liścia, Drengowie znad Górnej Odry.

  • Muzeum zamku Krzyżackiego w Toruniu, Muzeum Archeologiczne w Poznaniu, Gród Rycerski w Byczynie, Muzeum Zamkowe w Łęczycy, Muzeum Zamkowe w Malborku, Stowarzyszenie Historyczne Grodu Radzim, Muzeum Etnograficzne we Wdzydzach Kiszewskich, Gokis w Legnickim Polu, Muzeum Zamkowe w Ogrodzieńcu, Muzeum Zamkowe w Chudowie, MGOK Koronowo.

  • Stowarzyszene Pozytywnie Historyczni.

  • Stowarzyszenie Avangarda. 

  • Warszawskie Targi Fantastyki

 

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółami oferty i zapraszamy do współpracy.

Dlaczego warto nas wybrać ?

Indywidualne podejście
do każdej imprezy plenerowej

Dawne smaki i zapomniane

w czasie przepisy

Doświadczenie

Najwyższa jakość

Przygotujemy dla Państwa indywidualną wycenę prac lub propozycję długotrwałej współpracy.

 

Prosimy o kontakt mailowy  smaki.his@gmail.com

Produkty

 

Czebureki: duże pierogi faszerowane od mięs (czysto mięsnie), przez kapustę, jabłka po sery.


Bułki: różno kształtne nadziewane mieszanką mięs ( m.in.: kurczak, indyk jagnięcina, wołowina) z warzywami lub warzywne.


Pierekaczewniki i listkowce: ciasta makaronowe ( wielowarstwowe ) nadziewane: serem, jabłkami, bakaliami, makiem, kurczakiem.


Halva: miodowe cukierki ciągutki.


Bahlava: baklava smażona polana miodem i posypana orzechami lub sezamem.


Bajmak: ciasteczka kruche obtoczone w cukrze pudrze z nadzienem.


Syta: napój modowy z przyprawami i ziołami.


Kompot aszurejny: wywar z suszonych owoców, orzechów i przypraw.


Garmażerka myśliwska: kiełbasy, polędwiczki, kabanosy etc.
I inne ... 


Nadal poszukujemy dawnych smaków i zapomnianych w czasie przepisów, więc kto wie co może znaleźć się na języku poza słowami.
 

DOŁĄCZ DO RZETELNYCH FIRM

SMAKI HISTORII Sp. z.o.o.

 

Przesmyk 20, 05-825 Kałęczyn

 

@: smaki.his@gmail.com